Even voorstellen

Hallo, ik ben Marion Kramer – den Blanken. Al vrij jong raakte ik geïnteresseerd in het hondentrimvak. Op 16-jarige leeftijd ging ik bij hondentrimster en fokster mevrouw Koning – Goudappel een interne opleiding volgen. Mevrouw Koning importeerde de eerste Amerikaanse Cocker uit Amerika naar Nederland. Bij haar leerde ik het vak en kon ik mij ook verdiepen in het specifiek trimmen van Engelse en Amerikaanse Cockers.

Regelmatig ging ik mee naar tentoonstellingen om haar te helpen bij het showklaar maken en showen van haar Cockers. Hoewel ze gespecialiseerd was in Cockers kwamen er ook vele andere rassen in haar trimsalon.

Na deze periode van ruim een jaar heb ik mijn examen behaald bij de Dibevo. Hierna ben ik in 1983 in Kamerik begonnen met mijn eigen trimsalon. Daarnaast ging ik ook stage lopen bij de heer Eshuys in Amsterdam. Daar deed ik een specialisatiecursus hondentrimmen en richtte ik mij hierbij vooral op de terriërs.

Hierna heb ik nog een cursus dierenpension en dierenasielhouder gevolgd, alsmede stages gelopen bij dierenarts Vermeulen en dierenarts Celant beiden in Woerden. Ook heb ik een stage doorlopen bij Dierentehuis Midden Holland in Gouda.

In 1990 ben ik getrouwd en verhuisd naar Driebruggen waar ik thans mijn trimsalon heb.

Nog steeds bezoek ik de vakdagen van de ABHB en van de VVTN. In 2016 ben ik geslaagd voor een katten specialisatiecursus bij Miranda Geerlings.

Zelf heb ik een Airdale Terrier  (Serra) en Kerry Bleu Terrier (Cayleigh)  gehad.  Deze honden zijn 13  en 14 jaar geworden. Nu heb ik een Engelse Springer Spaniel Coco

Inmiddels beoefen ik 41 jaar het vak met plezier!